17th Century Grange Renovation, Geneva, Switzerland – Caruso e Torricella Architetti

17th Century Grange Renovation, Geneva, Switzerland

Program: Restoration of a typical Vaud farm and transformation into single-family home
Size: 600 sqm
Status: completed in 1992

This historic stone house was built in 1761 and expanded in 1878, when an imposing wooden grange, which included a “feeding corridor” (also used by vehicles) with a fifteen-meter trussed ceiling and an adjacent ground level cowshed with a hayloft above it, was added. The building was recently converted into a multi-family residence. The restoration project aims to reinstate the building’s original structures—i.e., the stone house and the wooden grange to their original agricultural monumentality, enhance the contrasts of the existing volumes, and restore the original materials—aspects that were lost when the buildings were divided into four apartments.

Precedente
Successivo

Lascia un commento